Freelance Cloud opdrachten


Met de toenemende populariteit van de cloud, neemt ook het aantal freelance opdrachten voor cloud specialisten toe. De top drie cloud aanbieders zijn Amazone Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud. Op Freelapp.nl vind je actuele freelance opdrachten voor freelancers die gespecialiseerd zijn in Amazone Web Services, Azure of Google Cloud. Hieronder staan de 20 meest recente freelance opdrachten voor cloud specialisten of waarin Cloud ervaring een pré is.

Deze projecten per mail?

Maak in 2 minuten je eigen profiel met de zoekwoorden
Cloud Developer Cloud Engineer Cloud ontwikkelaar Cloud architect Azure Developer Azure Engineer Azure ontwikkelaar Azure architect AWS Developer AWS Engineer AWS ontwikkelaar AWS architect Cloud Azure AWS

De top drie cloud aanbieders bieden een breed scala aan cloud diensten. Alledrie de aanbieders hebben ieder hun eigen sterke en zwakke punten. Hieronder een kort overzicht van de drie grootste cloud aanbieders: Amazone Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud.

Over het algemeen worden drie soorten cloud diensten onderscheiden: Publieke cloud diensten bieden een cloud dienst voor iedereen. Private cloud diensten zijn cloud diensten die veelal door een organisatie of bedrijf zelf gehost wordt. De Hybrid cloud diensten zijn een combinatie van de eerste twee. De verwachting is dat Hybrid cloud diensten het populairst worden.

Amazone Web Services

Amazone Web Services (AWS) is de grootste aanbieder van cloud diensten. De focus van AWS ligt primair op publieke cloud diensten. Daardoor is integratie met een DataWarehouse van een bedrijf lastiger. Een vaak genoemd nadeel is de ondoorzichtige kostenstructuur.

Microsoft Azure

Microft Azure (Azure) exceleert in Hybrid cloud diensten. Dankzij de achtergrond met serverbeheer en de compabiliteit met Windows is Azure vaak de beste kandidaat voor grote bedrijven. Er is kritiek op de support, documentatie en training.

Google Cloud

Google Cloud is nu nog de kleinste aanbieder van de drie. Met de kennis van Google op het gebied van Deep Learning, Artificial Intelligence, Machine Learning en Data analyse biedt Google echter enkele onderscheidende voordelen ten opzichte van AWS en Azure. Volgens Gartner wordt Google Cloud vaak als tweede provider gekozen.